Πλατανάκια Πανοράματος


Η τοποθεσία Πλατανάκια στο Πανόραμα, δεν αποτελεί απλά έναν όμορφο χώρο δασικής αναψυχής, αλλά και έναν υδροβιότοπο που αξίζει να εξερευνήσει ο επισκέπτης. Θα απολαύσει τη δροσιά του καταρράκτη, την υγρασία των φθινοπωρινών φυλλωμάτων και τη γαλήνη των λευκών χειμωνιάτικων τοπίων, θα περιεργασθεί τον ζωικό κόσμο του νερού και του δάσους.Τα πλατάνια ακολουθούν καθ' όλη τη διαδρομή το ρέμα του Βαθύλακκου.

Στα Πλατανάκια ,το τοπίο παρουσιάζει ιδιαίτερη ομορφιά. Η παρουσία του νερού προσελκύει αρκετά είδη της άγριας χλωρίδας και πανίδας. Με δεδομένο ότι ο μέσος νεοέλληνας δεν γνωρίζει, ούτε έχει δει ποτέ στον φυσικό τους χώρο, ακόμη και κοινά είδη της άγριας χλωρίδας και πανίδας, η περιοχή ενδείκνυται για τέτοιου είδους παρατηρήσεις.

Κυρίαρχο στοιχείο της περιοχής είναι το ρέμα που μαζί με το γεωλογικό υπόθεμα της περιοχής έχει δημιουργήσει ένα πολύμορφο ανάγλυφο σχηματίζοντας μικρούς καταρράκτες και απότομα πρανή που παρέχουν εντυπωσιακές θέσεις θέας.
Η όχθη του ρέματος προσφέρει θέσεις παρατήρησης και ξεκούρασης.Στο μεγαλύτερο τμήμα της περιοχής κυριαρχούν αναδασώσεις με πεύκα και κυπαρίσσι,ενώ ο χώρος έχει εξοπλιστεί με εγκαταστάσεις δασικής αναψυχής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου